Ręczne urządzenie do cięcia wzdłużnego MST

Pokrój długie warzywa wzdłuż na segmenty

Dzięki temu praktycznemu i racjonalnemu ręcznemu urządzeniu tnącemu, długie produkty, takie jak ogórki, cukinie, pory, marchewki lub mniejsze bakłażany, można podzielić na segmenty.

Płytę wstawkową z trzema otworami na wkładki dzielące montuje się na stole za pomocą zacisku mocującego. Po wkręceniu wymaganych wstawek w otwory, długie produkty są wkładane pionowo do rury prowadzącej nad wkładką tnącą, a następnie wyciągane ponownie poniżej wkładki tnącej jako produkt cięty.

Dzięki różnym wkładkom tnącym produkty warzywne można dzielić wzdłuż na różne segmenty, na przykład:

  • Przekrój na pół
  • Przekrój na pół i wydrąż rdzeń (dostępne są różne średnice środka)
  • Pokrój na 4, 6, 8 lub 10 kawałków (i dodatkowo rdzeń)

Ze względu na niewielkie wymagania przestrzenne urządzenie stołowe można łatwo i elastycznie stosować, na przykład w kuchniach komercyjnych. Ręczny proces cięcia, wymiany narzędzi i czyszczenia można przeprowadzić szybko i łatwo.

Dane techniczne

RozmaityŚrednica surowcamax. 60 mm

Podane dane są informacjami standardowymi. Ponadto, adaptacja do innych sieci zasilania (np. 230V/60 Hz) jest opcjonalnie możliwa (z wyjątkiem maszyn ręcznych i pneumatycznych). Zastrzega się możliwość zmian.