Maszyna do krojenia w kostkę, paski i plasterki KUJ-V

Do kostek, paluszki, pasków i plastrów: łatwe i precyzyjne krojenie dużych ilości do 2500 kg na godzinę
KUJ-V kroi nawet najdrobniejsze kostki, paski, paluszki i plastry czysto i precyzyjnie w dużych ilościach dla przemysłu. W jednej operacji maszyna przetwarza warzywa (np. marchewki, ziemniaki, cebulę, paprykę), owoce (np. jabłka, kiwi, melony) lub mięso, szynkę, boczek i ryby.
Standardowy przetwornik częstotliwości z siedmioma regulowanymi prędkościami gwarantuje również delikatne cięcie. Nawet drobne kostki 3 mm (brunoise), ryż warzywny (np. z łodyg brokułów i kalafiora) 3 x 3 x 5 mm, długie plastry np. bakłażana, cukinii i ogórka lub cienkie paski 2 x 2 mm do dipów, zup, sosów i sałatek mogą być produkowane. Ponadto nawet wrażliwe produkty, takie jak truskawki, buraki, pieczarki, pomidory i cukinia są przetwarzane optymalnie. Mięso i ryby (np. łosoś, ośmiornica), gotowane i mrożone lub jajka na twardo i ser (np. mozzarella) można pokroić w kostki za pomocą KUJ-V.
Wymagania produktu:
- Średnica: 85 mm
- Długość: standardowo 120 mm, z opcjonalnym specjalnym rotorem do 200 mm
Do innych produktów, takich jak sałata i zioła, nadają się maszyny do cięcia taśmowego GS 10-2 lub GS 20.
Dane techniczne
Energia elektryczna | Moc | 1.1 kW |
Napięcie | 230 VN/PE | |
Częstotliwość | 50 Hz | |
Masa | LxBxH | 1,106 x 977 x 1,491 mm |
Waga | 204 kg | |
Wysokość wlotu/umieszczenia | 1,491 mm | |
Wysokość wylotu/wyjścia | 472 mm | |
Rozmaity | Średnica surowca | maks. 85 mm |
Długość surowca | maks. 120 mm (opcjonalne 200 mm) | |
Grubość cięcia | Tarcza: 2 to 20 mm, Paski: 2 x 2 to 20 x 20 mm, Kostki: 3 x 3 x 3 to 20 x 20 x 20 mm |
Podane dane są standardowymi specyfikacjami. Ponadto, adaptacja do innych sieci zasilania (np. 230V/60 Hz) jest opcjonalnie możliwa (wykluczone są maszyny ręczne i pneumatyczne). Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian.
Dodatki
Do tej maszyny dostępne są akcesoria techniczne.