DEW 200

Skuteczne i delikatne usuwanie nadmiaru płynu zamiast długiego czasu odsączania
Prasa odwadniająca DEW 200 została zaprojektowana specjalnie do skutecznego usuwania nadmiaru płynu z konserwowanych, marynowanych lub rozmrożonych warzyw. Maszyna jest prosta i może być obsługiwana przez jedną osobę.
Produkt do odwodnienia, taki jak konserwowane grzyby, marynowane lub rozmrożone warzywa, jest napełniany do perforowanego standardowego pojemnika (200 l). Mobilny standardowy pojemnik jest wkładany do DEW 200 i utrzymywany w stałej pozycji za pomocą mechanizmu zatrzaskowego. Minimalna wysokość napełniania w standardowym pojemniku wynosi 50 mm. Po uruchomieniu maszyny płyta jest opuszczana na produkt. Produkt jest delikatnie odwadniany przez ciśnienie równomiernie przyłożone przez tę płytę.
Urządzenie DEW 200 doskonale sprawdza się w przedsiębiorstwach, które chcą prowadzić dalszą obróbkę wstępnie przetworzonych produktów marynowanych lub rozmrożonych, ograniczając ilość płynu, na przykład do produkcji różnego rodzaju wędlin krojonych lub wszelkiego rodzaju nadzień.
Dane techniczne
Powietrze | Ciśnienie robocze | 6 bar |
Rozmiar | LxBxH | 963 x 860 x 2239 mm |
Waga | 273 kg |
Podane dane są informacjami standardowymi. Ponadto, adaptacja do innych sieci zasilania (np. 230V/60 Hz) jest opcjonalnie możliwa (z wyjątkiem maszyn ręcznych i pneumatycznych). Zastrzega się możliwość zmian.
Dodatki
Do tej maszyny dostępne są akcesoria techniczne.