DECONWA

Dekontaminacja całych produktów z gwarantowanym czasem retencji
DECONWA Prep służy do redukcji zarazków, wirusów i bakterii na powierzchni całych owoców i warzyw. W tym celu do wody myjącej wprowadza się dodatki higieniczne, takie jak chlor lub kwas nadoctowy. Mokra dekontaminacja przygotowuje surowe produkty do dalszego przetwarzania. Zanieczyszczenie krzyżowe produktów między sobą, a także podczas obierania lub krojenia, jest redukowane, a okres przydatności do spożycia ulega poprawie.
Podczas przenoszenia z obszarów produkcyjnych o niskiej do wysokiej czystości DECONWA Prep zapewnia optymalną higienę od samego początku przetwarzania.
Konstrukcja maszyny jest kompaktowa, ma niską wysokość napełniania i niewielkie wymiary. Można ją dostosować do różnych produktów i wymagań produkcyjnych za pomocą różnych ustawień i opcji.
Wydajność zależy od różnych czynników – na przykład można przetworzyć około 1000 kg jabłek na godzinę przy czasie cyklu 4,5 minuty (1,5 minuty na napełnianie, 30 sekund czasu retencji i 2,5 minuty na rozładowanie).
Dane techniczne
| Energia elektryczna | Moc | 2.9 kW | 
| Napięcie | 3~400 V N/PE | |
| Częstotliwość | 50 Hz | |
| Woda | Przyłącze świeżej wody | 2 x 3/4 cale (połączenie GEKA) | 
| Odprowadzanie wody | 2 x 2″ | |
| Całkowita objętość | 885 l | |
| Rozmiar | LxBxH | 3399 x 1178 x 1559 mm | 
| Waga | 390 kg | |
| Wysokość podawania/umieszczania | 887 mm | |
| Wysokość wylotu/dostawy | 979 mm | |
| Szerokość pasa | 550 mm | |
| Rozmaity | kg per batch | ok. 70 kg (jabłka) | 
| Belt speed | 0.05 m/s | 
Podane dane są informacjami standardowymi. Ponadto, adaptacja do innych sieci zasilania (np. 230V/60 Hz) jest opcjonalnie możliwa (z wyjątkiem maszyn ręcznych i pneumatycznych). Zastrzega się możliwość zmian.
Dodatki
Do tej maszyny dostępne są akcesoria techniczne.