Obieraczka nożowa FORSFOOD CLASSIC-5

Połączenie ściernego elementu obierającego i nożowego elementu obierającego na jednej rolce daje korzyści, których nie można znaleźć w żadnej innej metodzie obierania. Część ścierna usuwa/otwiera zewnętrzną skórkę warzywa. Ta część procesu zapewnia elementom nożowym długą żywotność. Ponieważ twarda skóra warzywa jest częściowo usunięta, obieranie nożem jest łatwiejsze. Stosuje się ją do obierania warzyw korzeniowych, takich jak ziemniak, marchew, brukiew, rzepa, seler itp. oraz cebuli.

Dane techniczne:

Długość całkowita 2500 mm (94,4„) * szer. 1250 mm (49,2”)
Wysokość 2000 mm (78,7”)
Długość ramy 1420 mm (55,9”)
Szerokość rynny wlotowej 165 mm (6,5”)
Wysokość wlotu 1750 mm (68,9”)
Wysokość wyładunku 1060 mm (41,7”)
Masa całkowita 500 kg (1100 funtów)
220-400 V 3 FAZA 50-60HZ
Rolki 2 x 1,5 kW (2 x 2HP)
Liczba rolek 5