DECONWA

Dekontaminacja całych produktów z gwarantowanym czasem retencji
DECONWA Prep służy do redukcji zarazków, wirusów i bakterii na powierzchni całych owoców i warzyw. W tym celu do wody myjącej wprowadza się dodatki higieniczne, takie jak chlor lub kwas nadoctowy. Mokra dekontaminacja przygotowuje surowe produkty do dalszego przetwarzania. Zanieczyszczenie krzyżowe produktów między sobą, a także podczas obierania lub krojenia, jest redukowane, a okres przydatności do spożycia ulega poprawie.
Podczas przenoszenia z obszarów produkcyjnych o niskiej do wysokiej czystości DECONWA Prep zapewnia optymalną higienę od samego początku przetwarzania.
Konstrukcja maszyny jest kompaktowa, ma niską wysokość napełniania i niewielkie wymiary. Można ją dostosować do różnych produktów i wymagań produkcyjnych za pomocą różnych ustawień i opcji.
Wydajność zależy od różnych czynników – na przykład można przetworzyć około 1000 kg jabłek na godzinę przy czasie cyklu 4,5 minuty (1,5 minuty na napełnianie, 30 sekund czasu retencji i 2,5 minuty na rozładowanie).
Dane techniczne
Energia elektryczna | Moc | 2.9 kW |
Napięcie | 3~400 V N/PE | |
Częstotliwość | 50 Hz | |
Woda | Przyłącze świeżej wody | 2 x 3/4 cale (połączenie GEKA) |
Odprowadzanie wody | 2 x 2″ | |
Całkowita objętość | 885 l | |
Rozmiar | LxBxH | 3399 x 1178 x 1559 mm |
Waga | 390 kg | |
Wysokość podawania/umieszczania | 887 mm | |
Wysokość wylotu/dostawy | 979 mm | |
Szerokość pasa | 550 mm | |
Rozmaity | kg per batch | ok. 70 kg (jabłka) |
Belt speed | 0.05 m/s |
Podane dane są informacjami standardowymi. Ponadto, adaptacja do innych sieci zasilania (np. 230V/60 Hz) jest opcjonalnie możliwa (z wyjątkiem maszyn ręcznych i pneumatycznych). Zastrzega się możliwość zmian.
Dodatki
Do tej maszyny dostępne są akcesoria techniczne.