DECONWA

Dekontaminacja całych produktów z gwarantowanym czasem retencji

DECONWA Prep służy do redukcji zarazków, wirusów i bakterii na powierzchni całych owoców i warzyw. W tym celu do wody myjącej wprowadza się dodatki higieniczne, takie jak chlor lub kwas nadoctowy. Mokra dekontaminacja przygotowuje surowe produkty do dalszego przetwarzania. Zanieczyszczenie krzyżowe produktów między sobą, a także podczas obierania lub krojenia, jest redukowane, a okres przydatności do spożycia ulega poprawie.

Podczas przenoszenia z obszarów produkcyjnych o niskiej do wysokiej czystości DECONWA Prep zapewnia optymalną higienę od samego początku przetwarzania.

Konstrukcja maszyny jest kompaktowa, ma niską wysokość napełniania i niewielkie wymiary. Można ją dostosować do różnych produktów i wymagań produkcyjnych za pomocą różnych ustawień i opcji.

Wydajność zależy od różnych czynników – na przykład można przetworzyć około 1000 kg jabłek na godzinę przy czasie cyklu 4,5 minuty (1,5 minuty na napełnianie, 30 sekund czasu retencji i 2,5 minuty na rozładowanie).

Dane techniczne

Energia elektrycznaMoc2.9 kW
Napięcie3~400 V N/PE
Częstotliwość50 Hz
WodaPrzyłącze świeżej wody2 x 3/4 cale (połączenie GEKA)
Odprowadzanie wody2 x 2″
Całkowita objętość885 l
RozmiarLxBxH3399 x 1178 x 1559 mm
Waga390 kg
Wysokość podawania/umieszczania887 mm
Wysokość wylotu/dostawy979 mm
Szerokość pasa550 mm
Rozmaitykg per batchok. 70 kg (jabłka)
Belt speed0.05 m/s

Podane dane są informacjami standardowymi. Ponadto, adaptacja do innych sieci zasilania (np. 230V/60 Hz) jest opcjonalnie możliwa (z wyjątkiem maszyn ręcznych i pneumatycznych). Zastrzega się możliwość zmian.

Dodatki

Do tej maszyny dostępne są akcesoria techniczne.